درخواست دانشمندان برای ممنوعیت فوری جوشاندن خرچنگ های زنده
به گزارش ابزار اپل، دانشمندان با شواهد علمی اثبات کردند خرچنگ ها هم مانند سایر حیوانات درد را احساس می کنند و خواهان توقف جوشاندن خرچنگ های زنده برای پخت غذا شدند.
به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه دِیلی مِیل در گزارشی آورده است: این تصوری رایج است که خرچنگ ها و لابسترها (شاه میگوها) هنگامی که برای پخته شدن داخل آب جوش فرو برده می شوند، جیغ می کشند؛ حتی اگر این، افسانه باشد به قول دانشمندان باز هم علل کافی برای خودداری از به کار بستن این شیوه آشپزی کلاسیک وجود دارد.
جانورشناسان دانشگاه گوتنبرگ در سوئد خواهان ممنوعیت فوری جوشاندن خرچنگ های زنده بعد از کشفی پیشگامانه شدند.
آن ها ثابت کردند خرچنگ ها مانند هر حیوان دیگری واقعاً درد را احساس می کنند؛ یعنی جوشانده شدن احتمالا مرگ بسیار دردناکی برای آنها به حساب می آید.
اِلفتریوس کاسیوراس (Eleftherios Kasiouras)، دانشجوی مقطع دکتری در دانشگاه گوتنبرگ اظهار داشت: معتقدیم جوشاندن سخت پوستان زنده باید ممنوع شود و هنگامی که سخت پوستان شکار می شوند باید از روش های دیگر مانند بی حسی برقی بهره برد.
پژوهشگران از اسکن مغز استفاده کردند تا ببینند سیستم عصبی خرچنگ ها وقتی در معرض محرک های دردناک قرار می گیرند چه واکنشی نشان می دهند.
یافته های آنها نشان داد خرچنگ ها درد را دقیقا مانند انسان ها پردازش می کنند.
پژوهشگران تعدادی خرچنگ سبز اروپایی را بی حس کردند و الکترودهایی را به توده ای از یاخته های عصبی به نام گانگلیون که سیستم عصبی مرکزی آنها را تشکیل می دهد، متصل کردند.
سپس خرچنگ ها را با استفاده از محلول های اسید استیک و آزمایش های تخصصی تحت تحریک شیمیایی یا فیزیکی دردناک قرار دادند.
آن ها دریافتند وارد کردن صدمه یا فشار به پنجه ها، شاخک ها و پاهای خرچنگ سبب افزایش فعالیت الکتریکی در گانگلیون های مرتبط می شود.
کاسیوراس اظهار داشت: یافته های ما نشان داد وقتی یک محرک دردناک روی بافت های خرچنگ ها اِعمال می شود، آن محرک به مغز منتقل می شود. این پاسخ ها طولانی و شدید بود.
منبع: iostools.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب