نگاهی به مصوبات شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی در سال 1403

نگاهی به مصوبات شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی در سال 1403 ابزار اپل: ابزار اپل: شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی در سال 1403 مصوبات و ابلاغیه های مختلفی داشته که در این گزارش به با اهمیت ترین آنها اشاره می کند.



به گزارش ابزار اپل به نقل از مرکز ملی فضای مجازی، مرکز رسانه و روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی به مناسبت فرارسیدن سال ۱۴۰۴ ویژه نامه نوروزی را با محوریت نقش شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی در سال ۱۴۰۳ منتشر نموده است و در دومین گزارش از این پرونده به با اهمیت ترین مصوبات، دستورالعمل ها و اسناد شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی در سال ۱۴۰۳ اشاره دارد.
*دستورالعمل صیانت از حریم خصوصی کاربران
با شروع سال ۱۴۰۳ سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی از تمدید مهلت اجرای دستورالعمل صیانت از حریم خصوصی کاربران آگاهی داد. این دستورالعمل در ۲۷ دی ماه سال ۱۴۰۲ توسط دبیر شورای عالی فضای مجازی بمنظور کاهش مخاطرات نقض حریم خصوصی کاربران و پشتیبانی از آنها در مقابل تهدیدات سایبری ابلاغ گردیده بود، که به سبب درخواست کسب وکارها مهلت اجرای آن تمدید گردید.
پس از ابلاغ این دستورالعمل، جلسات مختلفی بمنظور پیگیری اجرای آن در سکوها و سامانه ها انجام شد و در پروسه این نظارت و پیگیری، سامانه ها و کسب و کارهای بخش خصوصی از مرکز ملی فضای مجازی خواستند که فرصت اجرای این دستورالعمل را به سبب ابعاد فنی و اجرائی آن، افزایش یابد تا آنها بتوانند در فرصت مناسب نسبت به ابعاد فنی و برنامه نویسی اجرای دستورالعمل نیز، اقدام لازم را انجام دهند.
*سند حکمرانی داده در کشور
در خرداد ماه ۱۴۰۳، مرکز ملی فضای مجازی از بررسی پیشنویس سند نظام حکمرانی داده کشور که از مجموعه اسناد ذیل سند استراتژیک در فضای مجازی، در نشست کمیسیون عالی تنظیم مقررات کشور با حضور اعضاء کمیسیون و نمایندگان دستگاه های مرتبط آگاهی داد.
این سند که توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ده فصل تهیه شده بود، بدنبال ایجاد مسیر و نقشه راهی است تا در کنار صیانت از سرمایه های اطلاعاتی و بومی، زمینه بهره مندی لایه های مختلف مدیریت کشور شامل حکمرانان و سیاست گذاران، صاحبان کسب وکار و عامه مردم را از ظرفیت داده های کشور فراهم آورد.
در افق درنظر گرفته شده برای این سند تا سال ۱۴۱۰ کشور باید زیست بوم داده یکپارچه، هماهنگ و کارآمد بمنظور حکمرانی، اقتدار آفرینی، مدیریت و بهره برداری شفاف و امن از داده ها برای ایجاد ارزش در امتداد منافع ملی به کمک به روزترین ابزارها، استانداردها و رویه ها بوجود آورد.
*سند دولت هوشمند در دستور کمیسیون عالی تنظیم مقررات
سند دولت هوشمند از مجموعه اسناد سند استراتژیک فضای مجازی کشور در امتداد پیشرفت فاکتورهای دولت دیجیتال و بدنبال آن ارائه خدمات با کیفیت و برخط برای افزایش رفاه مردم تدوین شده و پیشنویس آن در دستور کار بررسی در کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور قرار گرفت.
در این سند، برای تحول دیجیتال دولت، یک راهبرد هفتگانه طراحی شده و با رویکرد شهروند محوری در طراحی، پیاده سازی و ارائه خدمات دیجیتال عمومی، طراحی و اجرای خدمات برمبنای نیاز شهروندان، دسترسی سهل آنها به خدمات، امکان شخصی سازی خدمات و مشارکت آنها و شفافیت در ارائه خدمات و حفظ حریم خصوصی پیش بینی شد.
بر اساس این سند، تحول دولت برای ارائه خدمات هوشمند به شهروندان و کسب وکارها با اتصال و ارتباط کل جامعه بصورت پایدار، با کیفیت و امن محقق شده و از سویی در این سند اصلاح و بهبود فرآیندها به گونه ای طراحی شد تا بصورت مستمر و فعال، نیازها و مشکلات در ارائه خدمات به شهروندان شناسایی شده و در نهایت مرتفع شود.
*تصویب و ابلاغ سند ساماندهی رمز دارایی ها
در دی ماه سال ۱۴۰۳، سند ساماندهی رمز دارایی ها بعد از هفته ها بررسی و برگزاری جلسات گوناگون کارشناسی و تخصصی با فعالان این حوزه، در کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور، تصویب و ابلاغ گردید.
بر اساس این سند، تنظیم گران بخشی حوزه های مختلف رمز دارایی ها مشخص شدند و برای تسهیل فعالیت بخش خصوصی و همین طور نظارت دقیق تر بر کارها، حوزه های فعالیتی به یک یا چند تنظیم گر شامل بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن، تجارت، شورای ملی تامین مالی، سازمان بورس اوراق بهادار واگذار شد.
این مصوبه، ضوابط فعالیت تنظیم گران بخشی، قواعد کلی فعالیت در عرصه رمز دارایی ها، سیاستها و اهداف این حوزه را مشخص و گام مهمی در راستای بکارگیری فناوری های بلاکچینی بود و در عمل پس از سال ها، کاربرد این فناوری ها را تنظیم گری و ساماندهی کرد.
*سند ترویج سواد فضای مجازی
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنویس سند ترویج و پیشرفت سواد فضای مجازی از قبیل فرهنگ کاربری و هوشیار سازی را تحویل مرکز ملی فضای مجازی داد. این سند از مجموعه اسناد سند استراتژیک فضای مجازی کشور بود که جهت بررسی در صف کمیسیون عالی پیشرفت تولید محتوای فضای مجازی کشور قرار گرفت.
سند ترویج و پیشرفت سواد فضای مجازی اقدام ۲۸ سند استراتژیک فضای مجازی کشور بوده که مرجع تصویب آن کمیسیون عالی پیشرفت تولید محتوای فضای مجازی کشور درنظر گرفته شده است بدین سبب این سند بعد از بررسی و تصویب غائی در این کمیسیون، جهت اجرا به دستگاه های مربوطه ابلاغ خواهد گردید.
*تصویب کلیات برنامه عملیاتی و تقسیم کار دستگاهی سند روبرو شدن با قمار در فضای مجازی
کمیسیون عالی پیشرفت تولید محتوای فضای مجازی کشور در بهمن ماه سال ۱۴۰۳ با بازنگری سند پیشگیری و روبرو شدن با قمار در فضای مجازی که در سال ۱۴۰۱ به تصویب رسیده و ابلاغ گردیده بود، کلیات برنامه عملیاتی و تقسیم کار دستگاهی در عرصه فرهنگی اجتماعی سند روبرو شدن با قمار در فضای مجازی را تصویب کرد.
این مهم، باتوجه به ابعاد گسترده پدیده قمار شامل خروج سالانه بالاتر از ۲۰ همت ارز از کشور و ابتلای چند میلیون نفر به این لطمه اجتماعی، در کمیسیون عالی پیشرفت تولید محتوای شورای عالی فضای مجازی کشور بررسی و کلیات برنامه تقسیم کار دستگاهی و برنامه عملیاتی ابعاد فرهنگی اجتماعی سند پیشگیری و روبرو شدن با قمار در فضای مجازی تصویب گردید.
در این سند، ۶ برنامه عملیاتی در عرصه های آگاهی بخشی، فرهنگ سازی، راهکارهای جایگزین، مراقبت و درمان، حمایت اجتماعی و پایش و تنظیم گری بیان شده است. همچنین، برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و طولانی مدت عملیاتی برای دستگاه های مسئول همچون دادستانی کل کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان بهزیستی، مرکز مدیریت حوزه های علمیه، صدا و سیما، فرماندهی انتظامی کشور، معاونت پیشگیری قوه قضائیه، وزارت آموزش و پرورش، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی طراحی شد.
*اصلاح سند سیاستها و الزامات تعرفه گذاری شبکه و تسهیم درآمد محتوا
سند سیاستها و الزامات تعرفه گذاری شبکه و تسهیم درآمد محتوا که در سال ۱۴۰۲ تصویب شده بود، در بهمن ماه ۱۴۰۳ در جلسه شورای عالی فضای مجازی اصلاح گردید.
به سبب این سند تولیدکنندگان محتوا از قبیل کاربران فعال در سکوها و رسانه های اجتماعی، تولیدکنندگان محتواهای تخصصی و حرفه ای و همین طور رسانه های اجتماعی کوچک و محلی در درآمد حاصل از فروش ترافیک سهیم خواهند شد.
همچنین بر طبق این سند سکوها و سامانه های ارایه کننده خدمات کاربردی به مردم نیز توسعه و تقویت خواهند شد.
به گفته آقامیری دبیر شورای عالی فضای مجازی، سند تسهیم درآمد موجب تقویت تولید محتوا در کشور و توسعه عدالت می شود. وی اصرار کرد که برای تقویت حوزه محتوا یکی از اقدامات شورای عالی فضای مجازی، طراحی سند تسهیم درآمد ترافیک به تولیدکنندگان محتواست که با ابلاغ آن، تولیدکنندگان محتوا در دریافت هزینه پهنای باند مصرفی، با سکوها سهیم خواهند شد و این سند موجب تقویت تولید محتوا در کشور، پایداری آن و توسعه عدالت در این زمینه می شود.



منبع:

1404/01/05
13:18:24
5.0 / 5
27
تگهای خبر: ارتباطات , استاندارد , بلاكچین , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
پربیننده ترین ابزار پل

پربحث ترین ابزار پل

جدیدترین ابزار پل

ابزار اپل - iosTools.ir
iostools.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ابزار اپل محفوظ است

ابزار اپل

معرفی و فروش نرم افزارهای IOS

ابزار اپل: دنیای نرم افزارهای IOS در دستان شماست. با ابزار اپل، آیفون و آیپد خویش را به اوج برسانید