یك هفته با فناوری ایران و جهان؛

پرتاب ماهواره ظفر 2 به زودی

پرتاب ماهواره ظفر 2 به زودی ابزار اپل: حوزه فناوری ایران در هفته سوم شهریورماه با تازه های زیادی همراه بود؛ ازجمله اعلام آمادگی برای پرتاب ماهواره «ظفر 2»، ساخت ابرخازن الکتروشیمیایی و بومی سازی محیط شستشوی گامت انسانی. در بخش جهان نیز پژوهشگران به موفقیت هایی رسیدند مانند جان بخشیدن باردیگر به اثر ازدست رفته ون گوگ با کمک هوش مصنوعی.


دریافت 130 MB به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، بومی سازی محیط شستشوی گامت انسانی، ساخت دستگاه های خشک کن سرمایشی برای صنایع، تولید لباس های الکترونیکی با پارچه های نانویی رسانا، تجاری سازی ۱۵۰ طرح کلان ملی با کمک دانش بنیان ها، بومی سازی مواد شیمیایی پُرمصرف صنعت نفت ایران، ساخت موفقیت آمیز نمونه های ابرخازن الکتروشیمیایی تا ارزیابی سلامت روان کودکان با ربات انسان نما، کشف فسیل قدیمی ترین دایناسور، حیات بخشی به اثر ازدست رفته ون گوگ و تولید الماس های نانویی به روش لیزری با استفاده از پلاستیک از دیگر تازه های فناوری ایران و جهان در هفته اخیر است.
در ادامه چکیده ای از این مطالب ارائه می شود.

ماهواره «ظفر ۲» به زودی پرتاب می شود
رئیس دانشگاه علم و صنعت ضمن اشاره به کوشش های پژوهشگران این دانشگاه در عرصه فناوری های ساخت ماهواره از پرتاب ماهواره ظفر ۲ به زودی آگاهی داده است.
تاکنون ۴ ماهواره در دانشگاه علم و صنعت تولید شده است؛ نوید اولین ماهواره بوده و در سال ۹۰ ساخته و پرتاب شد. ماهواره دوم در سال ۹۲ به نام مبین، ماهواره سوم به نام ظفر ۱ در سال ۹۸ و ماهواره چهارم ظفر۲ است.




دانشگاه علم و صنعت ایران برای ساخت ماهواره صاحب فناوری مختلفی است و تقریباً می تواند نیاز کشور را در این حوزه پاسخ دهد.

آمادگی سازمان انرژی اتمی جهت راه اندازی مراکز فناوری و نوآوری صنعت هسته ای در ۵ استان
معاون سازمان انرژی اتمی ایران از آمادگی سازمان انرژی اتمی جهت راه اندازی مراکز فناوری و نوآوری صنعت هسته ای با کمک بخش خصوصی در پنج استان کشور آگاهی داده و گفته است: در حال حاضر در استانهای اصفهان، یزد، آذربایجان شرقی، بوشهر و البرز سایت هسته ای یا مراکز هسته ای فعال است، بدین سبب درصورت تقاضای این استانها جهت راه اندازی مراکز فناوری در راستای توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری هسته ای، سازمان انرژی اتمی این آمادگی را دارد که با کمک بخش خصوصی این مراکز را راه اندازی کند.



ساخت موفقیت آمیز نمونه های ابرخازن الکتروشیمیایی
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی از اختتام طرح تحقیقاتی فناورانه «ساخت ابرخازن الکتروشیمیایی بر پایه ترکیبات نانو متخلخل کربنی» در پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی آگاهی داده گفته است: این نهاد آماده جذب سرمایه برای راه اندازی خط تولید ابرخازن است.
ابرخازن هایی با ظرفیت صدها فاراد در اندازه های بسیار کوچک تولید می شوند و می توانند چگالی انرژی بسیار بالاتری نسبت به باتری داشته باشند.




به گفته وی، ابرخازن های الکتروشیمیایی همچون تجهیزات برقی پرکاربرد و با فناوری بالا هستند که با داشتن خاصیت هایی مانند دانسیته توان بالا، دانسیته انرژی مناسب، قابلیت شارژ بسیار سریع، طول عمر بسیار بالا و قابلیت استفاده در محدوده دمایی گسترده یکی از منابع بسیار مهم ذخیره انرژی محسوب می شوند و در خودرو های برقی، هیبریدی و تجهیزاتی مانند منبع تغذیه اضطراری (UPS)، شبکه های برق رسانی، توربین های بادی، رادارها و مهمات نظامی، تجهیزات ارتباط رادیویی مورد استفاده قرار می گیرند.

تولید داروی گیاهی درمان آسم کودکان با تلاش فناوران ایرانی
یک شرکت فناور ایرانی موفق به تولید داروی گیاهی زد-کاف (z-k)، کمک به درمان آسم کودکان بالای هفت سال شد.




این دارو در قالب شربت، تلفیقی از موثرترین گیاهان دارویی است که در منابع طب سنتی ایرانی و منابع بین المللی در درمان آسم موثر هستند همچون عناب، شیرین بیان، ختمی خبازی، پرسیاوشان، سرخارگل، گل بنفشه، زوفا انتخاب شده و اثرات مفید آن در کارآزمایی بالینی به اثبات رسیده است. این شربت خصوصا در کاهش میزان سرفه ها در کودکان آسماتیک و بدنبال عفونت های تنفسی موثر است.

ساخت دستگاه های خشک کن سرمایشی برای صنایع به همت فناوران ایرانی
متخصصان یکی از شرکت های فناور با ساخت تجهیزات خشک کن سرمایشی و دستگاه گرماسنجی روبشی تفاضلی توانست این دستگاه مورد نیاز صنایع مهندسی مواد، کشاورزی، شیمی و دارو را تامین کند.




گرماسنجی روبشی تفاضلی (Differential scanning calorimetry) به روش تجزیه حرارتی گفته می شود که در ضمن آن، نمونه در معرض تغییر دمای کنترل شده قرار می گیرد. بدین شکل، تغییر خواص حرارتی نمونه مورد بررسی به عنوان تابعی از دما، بصورت پیوسته اندازه گیری می شود.

بومی سازی محیط شستشوی گامت انسانی و محیط های انجماد-ذوب جنین انسانی
مدیر اداره فناوری و راهبردی پژوهشی پژوهشگاه رویان از بومی سازی محیط شستشوی گامت انسانی و محیط های انجماد-ذوب تخمک و جنین انسانی آگاهی داده و گفته است: این دستاورد مورد نیاز مراکز درمان ناباروری همه کشورها است.




به گفته وی، تمامی مراکز درمان ناباروری برای انجام فرآیندهای لقاح آزمایشگاهی نیازمند محیط های کشت مناسب مراحل مختلف هستند که همچون آنها محیط پر استفاده شستوشوی اسپرم و تخمک است. این محصول در حقیقت هنگام «آی وی اف» و برای نگهداری گامت(سلول تخصص یافته تولید مثل) کاربرد دارد.

بومی سازی دانش فنی ایجاد زنجیره ارزش گاز بوتادین در کشور
یک شرکت دانش بنیان به همت متخصصان خود موفق شد، دانش فنی ایجاد زنجیره ارزش گاز بوتادین را در کشور بومی سازی کند.




به گفته مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، صنایع بسیاری به گازهای بوتان و بوتادین وابسته هستند باتوجه به اهمیت حوزه نفت، انرژی، پتروشیمی، گاز و پالایش در این حوزه فعال شده و توانسته اند در بخش های مختلف، فناوری های نوظهور را به سمت تولید هدایت کنند.

تولید ۲ محصول دانش بنیان زیست محیطی در تبریز
شرکت دانش بنیان فعال در حوزه تولید محصولات نانو در تبریز «محلول تثبیت کننده ریزگرد» ۱۰۰ درصد گیاهی و طبیعی برای تثبیت ریزگردهای نمکی دریاچه ارومیه و نیز «هیدروژل» برای کاهش مصرف آب در اراضی محدوده این دریاچه را ساخته است.


این دو محصول دانش بنیان مالچ ۱۰۰ درصد گیاهی و نیز هیدروژل بمنظور تثبیت وضعیت دریاچه ارومیه و کاهش مصرف آب در این حوزه می باشد.

تولید لباس های الکترونیکی با پارچه های نانویی رسانا توسط فناوران ایرانی
محققان یک شرکت دانش بنیان پارچه نانویی رسانا با خواص ضد اشعه ساخته اند می توان از آن برای تولید لباس های الکترونیکی بهره برد.




این شرکت دانش بنیان منسوجات پلی استری برای شیلدینگ امواج الکترومغناطیسی در محدوده امواج ایکس تولید می کند، این منسوجات خواص رسانایی بهبودیافته دارند و بدین جهت جهت استفاده در صنعت الکترونیک پوشیدنی مناسب می باشد.

صادرات محصولات دانش بنیان علوم پزشکی تبریز
تعدادی از محصولات و اقلام تولیدی دانش بنیان علوم پزشکی تبریز به کشورهای خارجی صادر می شود.


تولیداتی همچون کالبدنما و بایوپرینتر سه بعدی همچون مصادیق این نوع تولیدات است که به برخی کشورها همچون پاکستان صادر گردیده است.

حمایت از محصولات بومی شده ایرانی با ابلاغ بخشنامه اجرائی کارگروه تولید بارِ اول
آیین نامه اجرائی برنامه تولید بارِ اول با پیگیری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و در قالب ماده ۱۰ قانون جهش تولید دانش بنیان، توسط دولت ابلاغ گردید، حالا دیگر دانش بنیان ها با یک پشتوانه قوی قانونی می توانند محصولات بومی سازی شده خودرا به وزارتخانه ها و سازمان های دولتی عرضه کنند.


تجاری سازی ۱۵۰ طرح کلان ملی با کمک دانش بنیان ها
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی از تجاری سازی ۱۵۰ طرح کلان ملی به همت این صندوق و با کمک دانش بنیان ها آگاهی داده و گفته است: در سه سال قبل ۸۰۰ میلیارد تومان قرارداد فناورانه با شرکت های دانش بنیان منعقد و پرداخت شده است.



به گفته وی، صندوق نوآوری و شکوفایی یک سیستم مترقی در حوزه ارائه خدمات مالی به اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور است که در همین راستا صندوق کوشش کرد ابزارها و خدمات مالی روز دنیا به شرکت های دانش بنیان ارائه شود.

دریافت جایزه بین المللی سرآمدترین دانشمند جوان «کمومتریکس ۲۰۲۲» توسط استاد دانشگاه شریف
دکتر هادی پرستارشهری عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف موفق به دریافت جایزه بین المللی سرآمدترین دانشمند جوان سال CHEMOLAB) ۲۰۲۲ ) در کنفرانس بین المللی کمومتریکس شد.
این جایزه هر ۲ سال یک دفعه توسط انتشارات علمی - پزشکی الزویر به پژوهشگران موفق و سرآمد زیر ۴۰ سال که بیشترین فعالیت و تاثیر در پنج سال اخیر آنها در گرایش کمومتریکس دارند، اهدا می شود.




فناوری جهان؛
ارزیابی سلامت روان کودکان با ربات انسان نما
دانشمندان دریافتند ربات انسان نما می تواند ضمن جلب اعتماد و علاقه کودکان، سلامت روان آنها را با موفقیت ارزیابی کند.
یک تیم متشکل از دانشمندان علم رباتیک، دانشمندان علوم کامپیوتر و روانپزشکان دانشگاه کمبریج انگلستان، در یک پژوهش، از یک ربات انسان نما برای ارزیابی سلامت روان کودکان استفاده کردند.




این نخستین باری بود که از ربات ها برای ارزیابی سلامت روان کودکان استفاده شد. پژوهشگران معتقدند ربات ها در کنار روش های سنتی ارزیابی سلامت روان، به کار می آیند؛ هرچند قرار نیست جایگزین دریافت حمایت حرفه ای برای سلامت روان باشند.

کشف فسیل قدیمی ترین دایناسور آفریقا در زیمبابوه
دیرینه شناسان موفق شدند بقایای قدیمی ترین دایناسور آفریقا که حدود ۲۳۰ میلیون سال پیش در زمین پرسه می زد را در زیمبابوه کشف کنند.
اسکلت این دایناسور همه چیزخوار حدودا کامل است و این برای اکتشافات بعدی دانشمندان اهمیت دارد.




همچنین بر طبق اظهارات تیم بین المللی دیرینه شناسان، قد این دایناسور که بیرساروس راتی (Mbiresaurus raathi) نام دارد، حدود یک متر بود و دم بلندی داشت. وزنش تا ۳۰ کیلوگرم بوده و روی دو پا می دوید و سر نسبتاً کوچکی داشت.

حیات بخشی به اثر ازدست رفته ون گوگ با اشعه ایکس و هوش مصنوعی
پژوهشگران با استفاده از اشعه ایکس، هوش مصنوعی و چاپ سه بعدی، یکی از آثار از دست رفته «وَنسان وَن گوگ» نقاش مشهور هلندی را ۱۳۵ سال بعد از ایجاد آن بازآفرینی کردند.
این پژوهشگران برای بازآفرینی آثار ازدست رفته، روشی را طراحی کردند که در آن بوسیله تصویربرداری با اشعه ایکس می توانند همه لایه های نقاشی را ببینند، با هوش مصنوعی سبک هنرمند را از روی قرائن پیش بینی می کنند و به وسیله چاپ سه بعدی اثر هنری نهایی را می سازند.




اثر بازآفرینی شده ون گوگ دو کُشتی گیر نام دارد که ۲ نفر کشتی گیر را نشان داده است که در مقابل یک پس زمینه انتزاعی با یکدیگر دست وپنجه نرم می کنند. ون گوگ، در ابتدا این نقاشی را کشید و سپس از همین بوم باردیگر بهره برد و روی تصویر دو کشتی گیر، تصویر تعدادی گل را کشید.

سلول های منفرد هوشمندتر از تصورات قبلی
سلول ها انتخاب های خودرا نه برمبنای سیگنال های خارجی مانند عوامل رشد بلکه طبق اطلاعات دریافتی از درون سلول انجام می دهند؛ این یافته می تواند به حل مشکل مقاومت دارویی در درمان سرطان یاری رساند.
سلول های منفرد به طور مداوم تصمیمات مهمی مانند این که آیا تقسیم بشوند یا نه، اتخاذ می کنند. بدین جهت پژوهشگران در دانشگاه زوریخ مفهوم ادراک چند حسی یا چند حالتی در انسان ها را به سلول های منفرد تعمیم دادند. دانشمندان به طور شگفت آوری دریافتند که سلول های منفرد بسیار بیش از آنچه قبلا تصور می شد، به طور خودمختارانه اتخاذ تصمیم می کنند.


دانشمندان راه آسانی برای تولید هیدروژن از آب یافتند
محققان روشی برای تولید سوخت هیدروژن با استفاده از ترکیب فلزات آلومینیوم و گالیوم و آب در دمای معمولی اتاق پیدا کردند که نیازی به مصرف انرژی ندارد و می تواند راهی برای تولید ارزان هیدروژن باشد.
سوخت هیدروژن می تواند یک منبع پاک و فراوان تولید انرژی در آینده باشد اما به شرطی که دانشمندان بتوانند راهی برای تولید عملی و ارزان سوخت هیدروژن بدون استفاده از سوخت های فسیلی پیدا کنند.




با این پروسه مقادیر زیادی گاز هیدروژن و آن هم در دمای اتاق به دست می آید، بدین سان یکی از موانع بزرگ بر سر راه تولید سوخت هیدروژن با شیوه های موجود یعنی مصرف بالای انرژی برای تولید انرژی از سر راه برداشته می شود. این تکنیک همین طور با هر نوع آبی همچون پساب و آب اقیانوس قابل اجرا می باشد.

گوشی تلفن همراه در آینده بدون کابل شارژ می شود
محققان موفق به دستیابی به یک تکنولوژی جدید برای انتقال برق بوسیله لیزر شدند که این فناوری می تواند در آینده امکان شارژ کردن وسایلی مانند گوشیهای تلفن همراه را بدون استفاده از کابل و اتصال به برق فراهم آورد.
پژوهشگران از نور لیزر مادون قرمز برای انتقال نور برق ۴۰۰ میلی واتی (mW) از فاصله تا حد ۳۰ متر بهره برده اند.




این برق به اندازه ای است که برای شارژ کردن سنسورهای کوچک کفایت می کند هر چند در آینده می تواند بیشتر توسعه یابد و برای شارژ کردن دستگاه های بزرگ تر مانند گوشیهای تلفن همراه هم مورد استفاده قرار گیرد.
این دستاورد ایمن است و لیزر زمانی که مورد استفاده نیست در حالت نیروی پایین (low power mode) قرار می گیرد.

آماده باش گیاهان برای جنگ با عوامل بیماری زا
محققان کشف کردند که گیاهان چگونه سلول های خودرا برای مبارزه با مهاجمان باردیگر برنامه ریزی می کنند؛ این یافته ها احیانا به افزایش سیستم ایمنی محصولات زراعی بدون کاهش بازده آنها کمک خواهدنمود.
محصولات زراعی و سایر گیاهان، اغلب مورد حمله میکروب ها همچون باکتری ها، ویروس ها و سایر عوامل بیماری زا قرار می گیرند. هنگامی که گیاه، حمله میکروبی را حس می کند، در سوپ شیمیایی پروتئین های داخل سلول هایش تغییرات عمیقی بوجود می آورد.




محققان اجزای کلیدی سلول های گیاهی را معرفی کرده اند که ماشین های پروتئین ساز خودرا برای مبارزه با بیماریها باردیگر برنامه ریزی می کنند.

کشف سموم خطرناک در اسباب بازی های پلاستیکی قدیمی
پژوهشگران با آزمایش روی اسباب بازی های پلاستیکی قدیمی دریافتند ۸۴ درصد این وسایل حاوی سمومی است که احیانا در پروسه رشد و توانایی های تولیدمثل کودکان اختلال بوجود می آورد. این سموم در آینده، مانعی برای اقتصاد دَوَرانی نیز به شمار می روند.




مطالعات نشان داد که بیشتر وسایل و اسباب بازی های قدیمی (۸۴ درصد آن ها) شامل مقادیری از مواد شیمیایی بود که از اندازه مجاز فعلی عبور می کرد.

کشف سیناپس پنهان در مغز موش
دانشمندان بتازگی نوع جدید از سیناپس (محل ارتباط یک نورون با یک سلول دیگر) یافتند که در مغز موش پنهان بود.
تحقیقات جدید یک تیم پژوهشی نشان داده است که نوعی سیناپس ناشناخته در زائده های عجیب مومانندی که روی سطوح نورون ها در سلول مغز وجود دارد، پنهان شده است.




شاید این کشف به دانشمندان کمک نماید که نقش این ساختارهای مرموز را در سلول های دیگر نیز کشف کنند و برای فهم بهتر عملکرد پیچیده مغز به ما کمک نماید.

دانشمندان با یک شکل هنری قرن ۱۹ گرافیک علمی برای نابینایان ایجاد کردند
گروهی از پژوهشگران با استفاده از یک شکل هنری قدیمی و چاپ سه بعدی امکان تجسم داده ها را برای افراد نابینا فراهم کردند که این نوآوری می تواند به افزایش نقش نابینایان در عرصه های علمی و ریاضی کمک نماید.

این گرافیک ها با یک وضوح شبیه به ویدئو می درخشند. این نوآوری به افراد نابینا و همین طور بینا امکان می دهد که داده ها را تصور و تجسم (visualize) کنند.

تولید الماس های نانویی به روش لیزری با استفاده از پلاستیک
دانشمندان با یک روش جدید لیزری و با استفاده از پلاستیک های عادی موفق به تولید ذرات الماس های نانویی شدند که می تواند سرآغاز راه جدیدی برای تولید این مواد دارای کاربردهای گسترده و فزاینده باشد.




دانشمندان با انجام این آزمایش می گویند که ممکنست در سیارات مختلف در سراسر جهان کیهانی، بارش باران های الماس وجود داشته باشد.

استفاده از سوسک سایبورگ برای نظارت بر مناطق خطرناک
یک تیم پژوهشی بین المللی، سیستمی را طراحی و آنرا روی سوسک سایبورگ نصب کردند تا با کنترل ازراه دور از آن برای نظارت بر مناطق خطرناک استفاده نمایند.




دانشمندان کوشیده اند سوسک سایبورگ را طوری طراحی نمایند که قسمتی از آن حشره و قسمتی از آن ماشین باشد و در مناطق خطرناک، بر محیط نظارت کند. برای این منظور لازم است پژوهشگران بتوانند این حشرات را ازراه دور به مدت طولانی کنترل کنند؛ این امر مستلزم کنترل بی سیم قطعات پای حشره است که یک باتری شارژشدنی کوچک آنرا تغذیه می کند.

پنج کشور عامل انباشت پسماندهای پلاستیکی در اقیانوس آرام شناسایی شدند
محققان با بررسی قسمتی از زباله های موجود در اقیانوس آرام و شبیه سازی کامپیوتری مشخص کردند که پنج کشور جهان همچون آمریکا و چین مسوول انباشت بخش بزرگی از پسماندهای پلاستیکی در این اقیانوس هستند.




۲۳۲ جسم پلاستیکی بررسی شده توسط این پژوهشگران، منشاء حدود دو سوم آنها از ژاپن یا چین است. حدود ۱۰ درصد آنها نیز تولید شده در کره جنوبی بوده و ۶.۵ درصد نیز از آمریکا آمده اند. ۵.۶ درصد این زباله ها از تایوان و ۴.۷ درصد از کانادا هستند. همه این کشورها صنایع بزرگ ماهیگیری دارند.

همگام سازی امواج مغزی هنگام انجام بازی های آنلاین
یافته های جدید پژوهشگران از آن حکایت می کند که در طول بازی آنلاین مشارکتی امواج مغزی افراد همگام سازی می شود؛ بدون این که نیاز به حضور آنها در کنار هم باشد. آنها قصد دارند از نتایج این پژوهش در راستای ارتقای کیفیت روابط اجتماعی سود ببرند.




حاصل این پژوهش بیان کننده این است که همگام سازی بین مغزی در طول بازی آنلاین مشارکتی نیز اتفاق می افتد و می توان آنرا به طرز مطمئنی اندازه گیری نمود. توسعه جنبه هایی از بازی ها که به افزایش هماهنگی و همدلی منجر می شود، احیانا تأثیری مثبت حتی در خارج از بازی خواهد داشت.

گورخرماهی قلب مجروح خودرا ترمیم می کند
در یک تحقیق پژوهشگران دریافتند که گورخر ماهی (Zebrafish ) می تواند قلب خودرا پس از جراحت باردیگر ترمیم کند.
این پژوهشگران جراحت عضله قلب را در گورخرماهی شبیه سازی کردند و با استفاده از تحلیل سلول های بنیادی روند ترمیم آنرا بررسی کردند.




قلب گورخر ماهی به اندازه یک میلی متر در وضعیت خاصی زیر میکروسکوپ تحت بررسی قرار گرفت تا شرایط مرگ و احیای سلول های قلبی تحت رصد قرار گیرد. پژوهشگران در این ارتباط سه نوع جدید تاررویان (fibroblast ) را شناسایی نمودند که به طور موقتی فعال می شوند.

پیشرفت در پیش بینی آب وهوا با استفاده از قوانین فیزیک
سیالات از نظر علمی عناصری آشفته هستند اما استفاده از یک روش جدید برای محاسبه حرکت این سیالات، جریان آنها را پیش بینی پذیرتر می کند. این روش برای پیش بینی وقوع توفان و گرِدباد کاربرد خواهد داشت.




فیزیکدانان مؤسسه فناوری جورجیا در آمریکا اثبات نموده اند که می توانند لحظاتی را که ‌پریشانی (توربولانس) الگوهای قابل اندازه گیری را منعکس می کند، شناسایی کنند.
پیش بینی سیال عمدتا به علت نحوه تشکیل گرداب های کوچک یا گرداب ها در یک ‌پریشانی دشوار است. هنگامی که مواد در یک خط مستقیم جریان می یابد، پیش بینی سرعت و مسیر حرکت آن آسان است. با هر جریان پیچش دار جدید، سطح جدیدی تشکیل می شود که می تواند گرداب های جدیدی تولید نماید.

ساخت پوست مصنوعی خود ترمیم شونده برای ربات های انسان نما
محققان چینی و آلمانی با یک ماده جدید نوعی پوست مصنوعی جدید ساخته اند که نرم، مقاوم و خودترمیم شونده است و می تواند در آینده به ساخت ربات های انسان نما کمک نماید.




این پوست مصنوعی جدید یک ساختار الاستیک منحصر به فرد دارد که آنرا در مقابل خستگی به شدت مقاوم می کند. این پوست در ارزیابی های اولیه نتایج بسیار امیدوارکننده ای داشته است.

خداحافظی با زانودرد با غضروف مصنوعی
دانشمندان می گویند نوعی غضروف زانو مبتنی بر ژل طراحی نموده اند که از غضروف واقعی بادوام تر و قوی تر است.
آزمایش های مکانیکی غضروف مصنوعی، بیان کننده این است که هیدروژل طراحی شده توسط این پژوهشگران، از پلیمرهای جاذب آب تشکیل شده، سه برابر بادوام تر از غضروف طبیعی است و می توان آنرا با نیروی بیشتری فشار داد و کشید.




غضروف لایه نازکی را تشکیل می دهد که انتهای استخوان ها را می پوشاند؛ در نتیجه آنها روی هم ساییده نمی شوند. دانشمندان در پژوهش های قبلی موفق نشدند هیدروژل ها را بصورت مستقیم به استخوان یا غضروف بچسبانند که از شکستن یا سر خوردن آنها جلوگیری کند؛ بدین سبب تیم پژوهشی دانشگاه دوک روشی دیگری را اتخاذ نمود.

افزایش مسافت پیمایش خودرو های برقی با استفاده از باتری کوانتومی
دانشمندان راهی را جهت نظارت با دقت بالا برای باتری خودرو های برقی با سنسورهای کوانتومی الماسی ابداع کردند که می تواند مسافت پیمایش این خودرو ها را افزایش دهد و شارژ باتری را با دقتی تا حد یک درصد مورد سنجش قرار می دهد.




ایمنی درمانی؛ روشی جدید برای مبارزه با سرطان
دانشمندان روشی جدید برای یافتن سریع تر و صحیح تر آنتی ژن ها بمنظور تحریک سلول های ایمنی خاص و مبارزه با بیماری سرطان بوسیله ایمنی درمانی ابداع کردند.




یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه استنفورد آمریکا شیوه جدید برای پیش بینی سریع تر و دقیق تر آنتی ژن ها ابداع کردند که کدام آنتی ژن سبب یک واکنش ایمنی نیرومند می شوند.
رویکرد این پژوهشگران می تواند به ابداع روش های موثرتر برای ایمنی درمانی در مقابل سرطان منجر شود.

دستیابی پژوهشگران به روشی جدید برای تولید هیدروژن از رطوبت هوا
گروهی از پژوهشگران روشی جدید برای تولید هیدروژن بوسیله الکترولیز مستقیم هوا (DAE) ابداع کردند که راه تازه ای برای تولید هیدروژن از منابع ارزان و فراوان بوجود می آورد.




اکنون دانشمندان یک وسیله جدید ساخته اند که می تواند آب را از هوای مربوط جمع آوری کرده و سپس آنرا به اکسیژن و هیدروژن تجزیه کند. نکته مهم دیگر این که این وسیله در مکان هایی هم که میزان رطوبت تا حد چهار درصد پایین بوده، قابل استفاده می باشد.

تلسکوپ فضایی جیمز وب، رتیل کیهانی را شکار می کند
تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا، چشم انداز جدیدی از سحابی رتیل یا دورادوس ۳۰ (۳۰ Doradus) ارائه می دهد؛ اخترشناسانی که درحال مطالعه درباب شکل گیری ستاره ها هستند، این منطقه را می شناسند.
نام مستعار آن ریشه در شباهتش به عنکبوت دارد. در هر صورت، از چشم انداز تلسکوپ وب، سرتاسر منطقه، ظاهری شبیه به خانه رُتیل پیدا کرده است؛ لانه ای که با ابریشم تابیده پوشیده شده است. سحابی رتیل هزاران ستاره جوان و درحال شکل گیری را در خود جای داده است که تلسکوپ وب برای نخستین بار، خیلی از آنها را آشکار کرده است.




یکی از دلیلهای جذابیت سحابی رتیل برای اخترشناسان این است که این سحابی دارای نوع ترکیب شیمیایی مشابهی با مناطق غول پیکر ستاره زایی است که در ظهر کیهانی جهان مشاهده شده اند. ظهر کیهانی زمانی بود که کیهان تنها چند میلیارد سال عمر داشت و زمان اوج تشکیل ستاره ها بود.

ناسا و تعویق های مکرر در پروژه آرتمیس؛ اول مهر زمان بعدی پرتاب
اداره کل ملی هوانوردی و فضای آمریکا (ناسا) ضمن اعلام نیاز به تعمیر نشتی هیدروژن در پرتابگر فوق سنگین پروژه آرتمیس یک، بهبودبخشی آزمایش سوخت و اطمینان از سامانه های ایمنی این موشک، ۲۳ سپتامبر (اول مهر) را زمان بعدی پرتاب آن اعلام نمود.




موشک سیستم پرتاب فضایی ناسا قدرتمندترین موشک این آژانس فضایی تا به امروز است. این موشک بعد از پرتاب، قادر به تولید ۹.۵ میلیون پوند نیروی رانش برای حمل ۸۶ تن بار تا مدار نزدیک زمین(LEO) خواهد بود.



منبع:

1401/06/22
10:50:16
5.0 / 5
502
تگهای خبر: آنلاین , الكترونیك , باتری , بازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
ابزار اپل - iosTools.ir
iostools.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ابزار اپل محفوظ است

ابزار اپل

معرفی و فروش نرم افزارهای IOS