تعریف ۲۷۰ پروژه برای ارتقای کیفیت محصولات غذایی و کشاورزی با فناوری زیستی ابزار اپل: 270 پروژه ملی برای ارتقای کیفیت محصولات غذایی و کشاورزی با کمک فناوری زیستی در کشور تعریف شده است که علاوه بر بهبود خاصیت های محصول و کاهش هزینه های تولید، برای تضمین سلامت محصولات غذایی نیز راه موثری است. به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، فرآوری مواد غذایی و محصولات کشاورزی به روش های مختلفی انجام می شود، استفاده از فناوری های زیستی برای این کار رونق گرفته و مورد توجه قرار دارد. این مهم در ایران، با همکاری نهادهای مرتبط و با اجرای ۲۷۰ پروژه ملی در راه توسعه یافتگی قرار گرفته است. «۱۰ پروژه توسعه تولید روغن های خوراکی»، «۱۰ پروژه تولید محصولات غذایی و نوشیدنی های تخمیری»، «۱۰ پروژه توسعه و استفاده از کاتالیست های زیستی در تولید نان و نوشیدنی های لبنی و غیر لبنی»، «۲۰۰ پروژه بسته بندی محصولات کشاورزی و غذایی با رویکرد صادراتی»، «۲۰پروژه فرآوری غلات و حبوبات» و «۲۰ پروژه فرآوری گوشت، شیر و لبنیات» برای تحقق این اهداف تعریف شده است. اجرای کامل این طرح ها در کشور برای ۲ هزار و ۴۰۰ نفر اشتغال پایدار ایجاد خواهدنمود. همین طور توسعه فرآوری زیستی در پروسه تولید محصولات غذایی و کشاورزی علاوه بر بهبود خاصیت های محصول و کاهش هزینه های تولید، برای تضمین سلامت محصولات غذایی نیز راه موثری است. به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کارشناسان معتقدند فرآوری مواد غذایی و محصولات کشاورزی با بهره گیری از روش های شیمیایی، علاوه بر بازدهی پایین، سبب کاهش سلامت محصولات غذایی نیز می شود. بنا بر این امروزه روش های زیستی جایگزینی راه های سنتی و قدیمی مانند استفاده از بیوکاتالیست ها در پروسه تولید نان، فرآیندهای استخراج، تصفیه و استریفیکاسیون روغن های خوراکی، تولید محصولات لبنی، استخراج پروتئین شده است. ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تحقق این امر و ارتقای کیفیت محصولات غذایی با همکاری نهادهای مرتبط و شرکت های دانش بنیان ۲۷۰ پروژه ملی تعریف کرده است تا بتواند گامی موثر در این عرصه بردارد.