ممنوعیت واردات کالای آی تی عامل افزایش قیمت و اختلال در تأمین تجهیزات

ممنوعیت واردات کالای آی تی عامل افزایش قیمت و اختلال در تأمین تجهیزات به گزارش ابزار اپل عضو هیأت مدیره ی سازمان نصر تهران با اشاره به اینکه مشابه آنچه در مورد تولید و واردات واکسن کرونا در کشور شاهدیم، مدت هاست در حوزه ی فناوری اطلاعات اتفاق می افتد، اظهار داشت:  اگر قبل از آماده سازی زیرساخت ها و قبل از آنکه تولید به حد مطلوبی برسد، واردات را محدود نماییم، اجناس نایاب می شود، قیمت ها افزایش می یابد و در تأمین تجهیزات در بازار خلل ایجاد می شود.


به گزارش ابزار اپل به نقل از ایسنا، احسان زرین بخش ضمن اشاره به نگرش وزارت صنعت، معدن و تجارت در سالهای قبل اظهار داشت: ماهیت آی تی با سایر صنایع متفاوت می باشد، اما همان نسخه ای که برای صنایع مختلف پیچیده میشود، برای صنعت فاوا هم تجویز می شود. وزارت صمت در یک سال گذشته اعلام نمود که اگر مقرر است سقف و سابقه ی شرکت ها برای دریافت ثبت سفارش افزایش پیدا کند، این شرکت ها باید با دستگاههای اجرایی و حاکمیتی قرارداد داشته باشند.
وی افزود: در همین مصداق، اپراتورهای تلفن همراه، بانکهای خصوصی و طیف وسیعی از مصرف کنندگان از این امکان حذف می شوند، چونکه طیف کسانی که از فناوری اطلاعات استفاده می نمایند بسیار وسیع بوده و محدود به دستگاههای اجرایی نمی گردد. بخش عمده ای از بهره برداران نهایی در حالی حذف می شوند که نیاز آنها برطرف نشده است. از طرفی تأمین کنندگان وقتی با چنین بخش نامه هایی روبه رو شوند، برای ادامه حیات شرکت ‎هایشان به ناچار به سمت قاچاق سوق داده می شوند.
عضو هیأت مدیره ی سازمان نظام صنفی کامپیوتری استان تهران ضمن اشاره به بی توجهی تصمیم گیران به مزایای فناوری اطلاعات، اضافه کرد: در شرایطی به سر می بریم که منابع مورد نیاز در کشور بسیار محدود است و بنا بر این باید با وسواس و دقت نظر بیشتری آنها را مصرف نماییم. فناوری اطلاعات مانند یک داشبورد عمل می کند و از این طریق تصمیم گیران با رصد اطلاعات می توانند منابع موجود را به بخش های مورد نیاز تخصیص دهند. اما وقتی مانیتورها و سنسورها خاموش شوند، دیگر متوجه نمی شوند چه اتفاقی رخ می دهد. رویکرد تصمیم گیران در صنعت فاوا مشابه همین مثال است. با این تصمیم وزارت صمت، اگر یک روز سیستم های این وزارت خانه قطع شود، چه اتفاقی می افتد؟
زرین بخش با تکیه بر لزوم تغییر نگاه وزارت صمت به حوزه ی آی تی اظهار داشت: آنچه در مورد تولید و واردات واکسن کرونا در کشور شاهدش هستیم، مدت هاست که در حوزه ی فناوری اطلاعات هم با آن دست به گریبانیم. کسی تولید را نفی نمی کند؛ اما اگر قبل از آماده سازی زیرساخت ها و قبل از آنکه تولید به حد مطلوبی برسد تا بتواند نیاز کشور را برطرف کند، جلوی واردات را بگیریم و یا به هر طریقی آنرا محدود نماییم، اجناس نایاب می شود، قیمت ها افزایش می یابد و در تأمین تجهیزات در بازار خلل ایجاد می شود. در این شرایط بعد از وارد شدن ضربه ی حداکثری به تأمین کننده ها، وارادات آزاد می شود، اما نوسانی که پیش از این وضعیت رخ داده، نه به نفع تولیدکننده است و نه به نفع واردکننده.
وی ضمن اشاره به نقش نصر تهران در میانجی گری این وضعیت، تاکید کرد: سازمان نظام صنفی کامپیوتری استان تهران با اتخاذ برخی سیاست ها می تواند میان زنجیره ی تأمین تجهیزات و تولیدات تناسبی برقرار کند. خیلی از مسئولان به دنبال پشتیبانی از تولید هستند، اما با حمایت نادرست به این مورد صدمه می زنند. نصر تهران در بین اعضا و بدنه ی صنفی خود، تولیدکننده، واردکننده و مصرف کننده دارد. یعنی کل زنجیره ی تأمین در نصر تهران وجود دارد. ازاین رو از نیاز بازار آگاه است و می داند چطور باید از تولیدکننده حمایت کند.
عضو هیأت مدیره ی سازمان نصر تهران افزود: باید فضایی در اختیار تولیدکننده قرار داده شود تا بتواند کالایش را عرضه نماید. اگر کالای عرضه شده مطلوب و با کیفیت باشد، به صورت خودکار بازار فروش آن فراهم می شود. در سالهای قبل دستگاههای مسئول با بخشنامه و به صورت دستوری اعلام نموده بودند که خرید باید از فلان تولیدکننده صورت گیرد. کاری که ما با آن مخالفیم؛ به این علت که علاوه بر مخدوش کردن وجهه ی تولیدکننده، بهره بردار نهایی را هم محدود می کند و طبیعی است که این وضعیت دافعه ایجاد خواهد نمود.
زرین بخش با ابراز امیدواری از اقدامات نصر تهران بیان نمود: ما در سازمان تلاش می نماییم موانع زائد در مقابل شرکت ها را برداریم تا آنها بتوانند خودی نشان دهند. امیدوارم این برنامه در دوره ی ششم هیأت مدیره ی سازمان نظام صنفی کامپیوتری استان تهران به نتیجه برسد. ما می خواهیم همان برخوردی که با تأمین کنندگان موبایل می شود، با تأمین کنندگان تجیهزات فاوا هم بشود. تأمین کنندگان موبایل نه محدودیت سابقه دارند، نه محدودیت سقف. علت آن هم این است که اگر قیمت موبایل افزایش یابد و یا عرضه ی آن در بازار کم شود، به سبب آموزش آنلاین، سامانه ی شاد مدارس و کسب وکارهای مجازی بسیاری به آن معترض می شوند. اما کسی متوجه این مورد نیست که وقتی در تأمین تجهیزات زیرساختی خللی ایجاد شود، اصلا خیلی از اپلیکیشن های موبایل دیگر کارایی ندارند.
وی «مجوززدایی» را یکی از مطالبات از دولت سیزدهم دانست و اضافه کرد: مطالبه ی ما از دولت جدید این است که با نیم نگاهی به گذشته و اتفاقاتی که تابحال افتاده است، مجوززدایی کنند. مجوزهای بیشماری داده می شود که هیچ تفاوتی با همدیگر ندارند. اگر دولت جدید به دنبال این باشد که از ابتدا خودش خیلی از موضوعات را تجربه کند، وضعیت آینده هم مشابه چند دهه ی گذشته خواهد بود. اما اگر به تجربیات گذشته توجه کند، امکان دارد بتوانیم از این موانع عبور نماییم. هم اکنون در شرایطی نیستیم که بخواهیم با آزمون و خطا پیش رویم. اگر اشتباه تصمیم بگیریم، احتمال این که بعضی از شرکت ها بتوانند ادامه دهند خیلی کم است و امکان دارد در این راه از بین بروند.




منبع:

1400/06/15
21:31:03
5.0 / 5
1146
تگهای خبر: آنلاین , آی تی , اپراتور , اپل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
ابزار اپل - iosTools.ir
iostools.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ابزار اپل محفوظ است

ابزار اپل

معرفی و فروش نرم افزارهای IOS