روزشماری برای خداحافظی با كلاهبرداری های ارزش افزوده
ابزار اپل: كار تدوین مصوبات قانونی برای اختتام دادن به كلاهبرداری های ارزش افزوده به پایان رسیده و در هفته آتی تصویب خواهد شد.
به گزارش ابزار اپل به نقل از ایسنا، خدمات ارزش افزوده (Value Added Services) كه به اختصار VAS نامیده می شوند، شامل مواردی غیر از خدمات استاندارد اپراتورها مانند تماس صوتی و پیامك معمول است و مهم ترین موضوعات خدمات ارزش افزوده تلفن همراه، شامل اخبار، مسابقات و رأی گیری، تبلیغات موبایلی و اطلاع رسانی می شود. خدمات ارزش افزوده می تواند توسط خود اپراتورها یا توسط شركای ثالثی كه بعنوان تامین كننده محتوا (Content Provider) شناخته می شوند، صورت گیرد.
اگرچه استفاده از این خدمات ارزش افزوده باید اختیاری و توسط كاربر انتخاب شود، اما بعضی از شركت های ارزش افزوده، كاربران را بدون آگاهی خودشان، به عضویت این سرویس ها درآورده اند. از آنجایی كه این خدمات معمولاً هزینه های بالایی دارند، برای مثال ارسال یك پیامك ارزش افزوده به كاربر می تواند حداقل ۳۰۰ تومان هزینه داشته باشد، هزینه های زیادی كه در قبوض كاربران سیمكارت های دائمی آمده و یا سرویس هایی كه سبب تمام شدن اعتبار سیمكارت های اعتباری شده، اعتراض خیلی از كاربران را به دنبال داشته است.
در مواردی مشاهده شده پیامك های تبلیغاتی یا متن فریبنده بوسیله پیام رسان های اجتماعی یا سرشماره های شخصی ارسال می شود كه كاربران را تشویق می كند با ارسال كد، شارژ یا سرویس رایگان دریافت كنند و بعضی از كاربران با اعتماد به این پیام ها، موارد درخواستی در پیامك را انجام می دهند كه در بعضی موارد به ثبت و فعال شدن سرویس ناخواسته و متضرر شدن آنها منجر می شود.
با افزایش كلاهبرداری ها و اعتراض مشتركان نسبت به خدمات ارزش افزوده كه بدون آگاهی افراد، سبب عضو شدن و دریافت هزینه از آنها می شدند، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام نمود قصد ساماندهی این مساله را دارد و درصورتی كه اقدام برای ساماندهی منجربه اختتام كلاهبرداری ها نشود، خدمات ارزش افزوده را به كلی تعطیل خواهدنمود.
اما سیدجمال هادیان - مدیر كل روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات - بتازگی با اشاره به سوژه اختتام وس (خدمات ارزش افزوده) در توییتر خود نوشت: تدوین مصوبات قانونی برای اختتام دادن به كلاهبرداری های ارزش افزوده به پایان رسیده و در هفته آتی تصویب خواهد شد.
وی همین طور از آغاز آگهی سكوهای دانلود نرم افزارهای اندروید درباره وجود بدافزارهای ارزش افزوده ای كه جیب مردم را خالی می كنند، آگاهی داد.
همچنین چند روز پیش علی محمد منتظری - مدیركل دفتر بررسی های فنی و اقتصادی رگولاتوری - با عنایت به اثر اجتماعی تخلفاتی كه در حوزه كدهای دستوری و خدمات ارزش افزوده صورت می گیرد، اظهار داشت: اگر اپراتوری سه بار در سال تخلف كند باید حدود ۴۵ میلیارد تومان جریمه بپردازد، این رقم بسیار قابل توجه است؛ ضمن آنكه علاوه بر جرایم بحث تعلیق، كاهش مدت اعتبار و لغو پروانه نیز مطرح گردیده است.
این درحالی است كه هیات وزیران در ایام پایانی آذرماه، مصوبه ای تصویب كرد كه بر طبق آن اپراتورهای دارنده پروانه خدمات ارتباطی ثابت و همراه درصورت نقض تعهداتشان در حوزه ارائه خدمات شناسه دستوری (USSD) باید جریمه های سنگینی را پرداخت كنند. جریمه هایی كه از كف پنج میلیارد تومان برای نخستین تخلف شروع شده و با تكرار تخلف تا سقف ۳۰ میلیارد تومان افزایش می یابد. قبل از آن و در مردادماه نیز مقررات مربوط به ارائه خدمات كد دستوری در كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصویب شده بود.
منبع: ابزار اپل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب