كدام مسئولان از تلگرام خارج شدند؟

كدام مسئولان از تلگرام خارج شدند؟ ابزار اپل: با تاكید بر ضرورت انحصار بر خروج از انحصار پیام رسان غالب در ایران، مسئولان رده بالای كشوری در صدر فهرست كوچ از تلگرام و استفاده از پیام رسان های داخلی قرار گرفتند.


به گزارش ابزار اپل به نقل از ایسنا، مبحث مهاجرت از پیام رسان های خارجی و خصوصا خروج از انحصار تلگرام و استفاده از پیام رسان های داخلی، این روزها به یكی از مهم ترین مباحث حوزه ارتباطات تبدیل گشته و واكنش مسئولان این حوزه و حتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و شخص رئیس جمهوری را به دنبال داشته است.

مركز مدیریت راهبردی افتای نهاد ریاست جمهوری در بخشنامه خود تاكید كرده كه كلیه اطلاعات متنی، صوتی و تصویری مبادله شده در بستر نرم افزارهای پیام رسان خارجی در بانك اطلاعاتی شركت های عرضه كننده، ذخیره می گردد و مورد استفاده هدفمند قرار می گیرد. از همین رو با تاكید بر «ممنوعیت استفاده از نرم افزارهای پیام رسان خارجی» برای كلیه دستگاه های اجرایی، تصریح كرده بود كلیه مدیران و كاركنان دستگاه های دولتی ضمن عدم استفاده از این بسترها جهت انتشار و به اشتراك گذاری اطلاعات سازمانی، از فعالیت های مربوط به روابط عمومی سازمانی از این طریق خودداری كنند.

در عین حال بعد از آن هم چند بار به ضرورت اجرایی شدن این بخشنامه تاكید شده و همینطور ممنوعیت استفاده نهادها و موسسات دولتی و عمومی غیردولتی از پیام رسان های اجتماعی برخط خارجی برای مكاتبات و خدمات اداری، در یكی از جلسات شورای عالی فضای مجازی در سال قبل به تصویب رسید.

پس از تاكید چندین باره به استفاده خود مسئولان از پیام رسان های داخلی، زمانی كه در دی ماه پیام رسان تلگرام برای چند روز از دسترس كاربران خارج شده بود، با نخستین حركت جدی مهاجرت از این پیام رسان، در پیامی كه در صفحه رسمی كانال تلگرامی پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت اللـه خامنه ای KHAMENEI.IR در پیام رسان های سروش و آی.گپ شروع به كار كرده است.

همچنین سیدابولحسن فیروزآبادی - رییس مركز ملی فضای مجازی- كه به تازگی اظهار كرده بود ضمن استفاده از تلگرام و اینستاگرام، از پیام رسان های داخلی هم استفاده می نماید، اظهار داشته بود: اقدامات وسیعی بنا به دستور رییس جمهوری در دی ماه ۹۶ انجام شد كه فرمودند كشور باید از پیام رسان غالب (تلگرام) خارج شود. به صورت جدی در سال ۹۷ در حوزه پیام رسان ها باید نخستین پیام رسان، داخلی باشد. پیام رسان های خارجی هم می توانند فعالیت كنند به شرطی كه تابع قوانین جمهوری اسلامی باشند. وزارت آموزش و پرورش در حوزه كوچ پیام رسان های خارجی به داخلی بخشنامه صادر كرده است.

تمام این اظهارات، باعث شد در ایام اخیر سازمان ها و نهادهای دولتی عزم جدی در خروج از پیام رسان تلگرام یا آغاز حضور در پیام رسان های داخلی نشان دهند. بعنوان نمونه وزارت خانه های متعددی همچون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در عین حال كه در تلگرام اطلاع رسانی می كنند، عنوان كرده كه از این پس در پیام رسان های داخلی هم شروع به كار كرده اند و آدرس كانال های خویش را هم برای آگاهی افرادی كه در این پیام رسان ها عضو هستند، اعلام نموده اند.

در نهایت پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت اللـه العظمی خامنه ای هم اعلام نمود فعالیت خویش را در تلگرام متوقف كرده و از این پس اطلاع رسانی درباره اخبار و مطالب مربوطه در پیام رسان های سروش، گپ و آی گپ صورت خواهد گرفت.

در توضیحات كانال تلگرامی khamanei.ir همینطور آمده بود: در جهت پاسداشت منافع ملّی و برای رفع انحصار از پیام رسان تلگرام، پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (KHAMENEI.IR) فعالیت خویش را در این پیام رسان، متوقف می كند. این اقدام كه پیش از شروع برنامه ی رسمی نهادهای كشور در توقف استفاده از تلگرام انجام می شود، برای پشتیبانی از پیام رسان های داخلی و رفع انحصار فضای مجازی از پیام رسان های غیرایرانی است.

پس از آن هم در كانال تلگرامی اسحاق جهانگیری -معاون اول رییس جمهوری- اعلام شد: در چارچوب قوانین و مقررات كشور، از این پس در كانال تلگرامی معاون اول رئیس جمهوری مطلبی منتشر نخواهد شد و از این پس انتشار اخبار برنامه های ایشان با استفاده از پیام رسان های داخلی صورت می گیرد كه آدرس این صفحات بزودی اعلام خواهد شد.

محمود واعظی -رئیس دفتر رئیس جمهوری- هم با اشاره به اینكه سفارش ما هم اكنون این است كه از پیام رسان های داخلی كه وابسته به بخش خصوصی هستند، استفاده شود، اظهار داشت: قرار شد، كسانی كه در پیام رسان های خارجی هستند را به پیام رسان های داخلی منتقل نماییم. در سال 93 دستورالعملی را به همه وزارتخانه ها ابلاغ كردیم كه هیچ فعالیت دولتی را حق ندارند در پیام رسان های خارجی انجام دهند. این دفعه علاوه بر اینكه این مورد را مجددا ابلاغ كردیم، حتی به خودمان هم سفارش كردیم تا از پیام رسان های داخلی استفاده نماییم.

محمود واعظی هم با انتشار پیامی در صفحه شخصی خود در شبكه اجتماعی اینستاگرام، اعلام نمود: با عنایت به تصمیم هیات محترم دولت و ضرورت رفع انحصار از پیام رسان های خارجی، اینجانب از این پس در پیام رسان تلگرام حضور نخواهم داشت و از پیام رسان های گپ و ویسپی استفاده خواهم كرد.

وی درباره تصمیم معاون اول رئیس جمهوری هم بیان كرد: هنوز تصمیمی برای فیلتر شدن شبكه های مجازی گرفته نشده است. نباید طوری صحبت كرد كه گویی این تصمیم اجرایی شده است. تلگرام یك شبكه از شبكه های موجود در فضای مجازی است. آقای جهانگیری تصمیم گرفته است كه از تلگرام خارج شوند و این تصمیم خودشان است. برپایه حقوق شهروندی الان خودمان تصمیم گرفته ایم كه از فضای تلگرام خارج شویم.
در عین حال، كانال رسمی ریاست جمهوری هم فعالیت خویش را در پیام رسان های داخلی شروع كرده و با انتشار اطلاعیه ای در تلگرام نوشت: پیرو بخشنامه مورخ ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ معاون اول محترم رییس جمهور و به منظور پشتیبانی از پیام رسان های اجتماعی داخلی، من بعد اطلاع رسانی برنامه های ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران در پیام رسان های داخلی كشورمان (سروش و گپ) ادامه خواهد یافت.

صرف نظر از فیلتر شدن و یا نشدن تلگرام كه به نظر می رسد هنوز تصمیم قطعی برای آن گرفته نشده یا اگر تصمیمی هم گرفته شده، هنوز توسط مراجع رسمی اعلام نشده است، آغاز فعالیت سازمانها و نهادها و برخی مسئولان كشوری در پیام رسان های داخلی نشان داده است این دفعه همان گونه كه بارها به ضرورت آن تاكید شده، عزم جدی برای خروج از انحصار یك پیام رسان خارجی وجود دارد.




1397/01/30
15:24:13
5.0 / 5
5449
تگهای خبر: ارتباطات , اینستاگرام , فضای مجازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
ابزار اپل - iosTools.ir
iostools.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ابزار اپل محفوظ است

ابزار اپل

معرفی و فروش نرم افزارهای IOS