ابداع سنسور پوشیدنی خورشیدی برای پایش سلامت
به گزارش ابزار اپل، محققان نوعی سنسور پوشیدنی ساختند که با انرژی خورشیدی کار می کند و امکان نظارت مداوم بر سلامتی به شکل غیرتهاجمی را فراهم می سازد.
به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه سای تِک دِیلی، این سنسور که از سلول های خورشیدی پروسکایت انرژی می گیرد، می تواند بر نشانگرهای زیستی گوناگونی نظارت کند و ابزاری غیر تهاجمی برای مدیریت بیماری ها به شکل مقرون به صرفه است.
عرق انسان، مانند خون، حاوی اطلاعات ارزشمندی برای سلامتی است؛ اما جمع آوری آن بسیار کمتر تهاجمی است و این دلیل طراحی این سنسورهای پوشیدنی است که از روی عرق بدن، بر وضعیت سلامتی نظارت می کند.
وی گائو (Wei Gao)، استادیار مهندسی پزشکی مؤسسه فناوری کالیفرنیا در آمریکا این سنسور را ساخته است. گائو در پنج سال گذشته، این سنسورهای پوشیدنی را برای شناسایی بسیاری از شاخصهای سلامت همچون نمک ها، قندها، اسید اوریک، اسیدهای آمینه، ویتامین ها و حتی مولکول های پیچیده ای مانند پروتئین واکنشی سی (C-reactive protein) که نشانه ای از برخی خطرات سلامتی است، بهسازی کرده است.
وی در جدید ترین نسخه این نوآوری، با همکاری گروه پژوهشی مارتین کالتنبرونر (Martin Kaltenbrunner) در دانشگاه یوهانس کپلر لینز در اتریش، این حسگرها را به یک سلول خورشیدی منعطف مجهز کرده است تا عملکرد مداوم و بدون باتری آنها میسر شود.
این سنسور پوشیدنی جدید، مانند سنسورهای قبلی، به روشی شبیه اوریگامی مونتاژ و لایه های جداگانه آن به فرآیندهای مختلف اختصاص داده شده است. این سنسور دارای چهار جزء اصلی است که با یگدیگر در تعامل هستند.
منبع: ابزار اپل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب