جزئیات بومی سازی و ایرانی سازی تجهیزات ارتباطات و فناوری اطلاعات

جزئیات بومی سازی و ایرانی سازی تجهیزات ارتباطات و فناوری اطلاعات به گزارش ابزار اپل، بنابر اعلام مسؤلان، ظرفیت شبکه انتقال در شروع آغاز به کار دولت سیزدهم ۳۵.۸ ترابیت بر ثانیه با استفاده از تجهیزات خارجی بود اما با برنامه ریزی وزارت ارتباطات مقرر است تا پایان سال جاری ظرفیت انتقال کشور دو برابر و ۷۰ درصد از این افزایش با استفاده از تجهیزات بومی باشد.



به گزارش ابزار اپل به نقل از ایسنا، ابتدای دولت سیزدهم ظرفیت انتقال اشباع شده بود و یکی از گزینه ها این بود که مثل گذشته از شرکت تولیدکننده خارجی استفاده شود، اما مسؤلان معتقد بودند که توانمندی داخلی وجود دارد؛ بنابراین با یک شرکت دانش بنیان داخلی قرارداد بسته شد و کاری که برای اجرایی شدن آن به پنج سال زمان نیاز بود را طی یک سال به سر انجام رساندند تا بتوانند ظرفیت شبکه انتقال را افزایش داد.

در واقع ایران به واسطه وضعیت جغرافیایی اش امکان تبدیل شدن به هاب ترانزیت دیتای منطقه را داراست ازاین رو قطعا ترافیکی که از بستر ایران و از مسیر زمینی خاک سرزمین ما عبور می کند، کیفیت بهتری نسبت به مسیر دریا و اقیانوس دارد تا به اروپا و سایر کشورها برسد.

بر این اساس استفاده از مزایای انتقال دیتا از خشکی به نفع کشور مهم بوده و در عین حال که نیاز کشور برای ارتباطات با کیفیت فراهم می شود، کیفیت این ارتباطات برای منطقه هم ارتقاء می یابد. ازاین رو با گذشت چندین ماه پیشرفت و توسعه ادامه دارد و سال قبل در این حوزه اعلام گردید با حضور موثر شرکت ارتباطات زیرساخت در زمینه بین المللی طی ۱۸ ماه میزان ترانزیت داده از مسیر ایران از ۱.۳ ترابیت بر ثانیه به بیشتر از ۲.۹ ترابیت بر ثانیه رسید و با تلاش شبانه روزی ایران به هاب ترانطیت داده در منطقه تبدیل خواهد شد.

در همین رابطه محمد جعفرپور، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت چندی قبل از تحقق ۴۰ درصدی افزایش ۲۰ ترابیت بر ثانیه ظرفیت شبکه انتقال کشور بر مبنای توان داخلی اطلاع داد.

طبق اعلام وی ظرفیت شبکه انتقال در شروع آغاز به کار دولت سیزدهم، ۳۵.۸ ترابیت بر ثانیه بوده که تمام تجهیزات آن خارجی بود و در دولت سیزدهم، وزارت ارتباطات برنامه ریزی کرد که تا آخر سال ۱۴۰۲ یعنی ظرف مدت ۳۶ ماه ظرفیت انتقال کشور را دو برابر نماید که ۷۰ درصد از این افزایش با استفاده از تجهیزات بومی باشد. ازاین رو برای اولین بار قراردادی به ارزش ۷۰۰۰ میلیاردریال که بزرگ ترین قرارداد بومی سازی شرکت ارتباطات زیرساخت و وزارت ارتباطات محسوب می شد، منعقد و قرار شد با استفاده از تجهیزات بومی، ۲۰ ترابیت بر ثانیه به ظرفیت شبکه انتقال کشور اضافه شود.

اخیرا هم مهندسان یکی از شرکتهای دانش بنیان با بومی سازی تجهیزات فیبر نوری برای انتقال دیتا، توانستند محصولی قابل رقابت با نمونه های اروپایی به بازار کشور معرفی کنند. مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در گفتگو با ایسنا، زمینه تحقیقاتی این شرکت را تجهیزات ارتباطی فیبر نوری دانست و گفت از سال ۱۳۹۱ فعالیت خویش را آغاز کردند و موفق به بومی سازی و تولید انواع مدیاکانورتر و همینطور سوییچ های صنعتی PoE شدند.

طبق گفته وی، این محصول یکسری ماژول های فیبرنوری است که در سوئیچ ها استفاده می شود و بعنوان نوعی رابط، بین سوئیچ ها و تجهیزات فیبرنوری، عمل انتقال دیتا را انجام می دهد و دیتاهای الکتریکی را تبدیل به فیبر نوری و بر عکس می کند.
در این راستا، عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات -هم چندی قبل استقبال خود از این مورد را اعلام نمود. او در این حوزه اظهار داشت: از بومی سازی و ایرانی سازی تجهیزات ارتباطات و فناوری اطلاعات استقبال می کنند و آماده هرگونه همکاری با تمام شرکتهای دانش بنیان در این حوزه هستند.





منبع:

1402/05/07
10:01:49
5.0 / 5
338
تگهای خبر: ارتباطات , بازار , تولید , دیتا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
ابزار اپل - iosTools.ir
iostools.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ابزار اپل محفوظ است

ابزار اپل

معرفی و فروش نرم افزارهای IOS