مهلت ۶ ماهه به پایان رسید

تلگرام های فارسی هم چنان در بیم و امید

تلگرام های فارسی هم چنان در بیم و امید ابزار اپل: سپس مهلت مجددی كه به هاتگرام و طلاگرام تا اختتام آذر داده شده بود كه از تلگرام مستقل شوند، این نسخه های فارسی در حالی به فعالیت خود ادامه می دهند كه هنوز درباره وضعیت ادامه فعالیت آنها اظهار نظری نشده است.


به گزارش ابزار اپل به نقل از ایسنا، سپس فیلترینگ مقطعی تلگرام در دی ماه پارسال و سپس فیلتر دوباره ی آن در ۱۰ اردیبهشت امسال كه تا امروز ادامه یافته، در كنار پیام رسان های داخلی كه مجال حضور بیش تری یافتند، نسخه های داخلی تلگرام كه فیلتر نشده بودند، بعضی از كاربران تلگرام را در این پیام رسان حفظ كردند؛ با این تفاوت كه در تلگرام طلایی و هاتگرام، بعضی از كانال هایی كه در تلگرام اصلی وجود داشت باز فیلتر می شوند.

درواقع، به سبب متن باز بودن تلگرام، این اپلیكیشن قابلیتی دارد كه می توان به راحتی برنامه ای جدید روی آن نوشت و به نظر می آید در این نسخه های فارسی كه با استفاده از API های تلگرام نوشته شده اند، هم چنین قابلیتی وجود دارد و این اپلیكیشن ها ابتدا كپی پیام های شما را نگه می دارند و با انجام پردازش، آنرا به تلگرام می فرستند و دلیل اعمال مسدودیت بعضی از كانال ها در این پیام رسان ها هم همین است.

در حالی كه تا قبل از فیلتر تلگرام، این پیام رسان حدودا ۴۰ میلیون كاربر داشت، با گذشت چند ماه از فیلتر آن، كاربران بین تلگرام با فیلترشكن، پیام رسان های داخلی و نسخه های فارسی شده تلگرام تقسیم شدند. هاتگرام و تلگرام طلایی بااینكه تفاوت هایی با نسخه اصلی تلگرام داشتند و در بعضی موارد، مطالبشان از برخی فیلترها عبور می كرد، اما شاید مهم ترین تفاوتی كه با پیام رسان های كاملا بومی داشتند، حفظ ارتباط با تلگرام اصلی بود.

پیام رسان یا فیلترشكن؟

البته این مساله سبب واكنش بعضی از مسئولان شد؛ تا جایی كه عبدالصمد خرم آبادی - معاون سابق دادستان كل كشور در امور فضای مجازی- نسخه های فارسی تلگرام را به جای پیام رسان، فیلترشكن هایی دانست كه مانع از مهاجرت كامل كاربران به پیام رسان های بومی شده اند.

وی در این باره اظهار كرده بود: «اعطای اینترنت بدون فیلتر به هاتگرام و تگرام طلایی به منظور دور زدن فیلتر تلگرام ضربه سختی به پیام رسان های داخلی وارد كرده است.»

این اظهارات سبب شد سیدابوالحسن فیروزآبادی -رییس مركز ملی فضای مجازی- از بومی شدن این نسخه ها خبر دهد.

او در مرداد امسال درباره پشتیبانی از هاتگرام و طلاگرام اظهار داشته بود: از همان ابتدا كه سیاست خروج از انحصار تلگرام را داشتیم، برای دوران گذار، پذیرفتیم كه تلگرام های نسخه فارسی چند ماهی فعال باشد. با آخرین مهلتی كه به آنها دادیم، تا ۱۵ شهریور باید به یك پیام رسان ۱۰۰ درصد بومی تبدیل شوند.

اما سپس گذشت دو ماه، خبری از استقلال این پیام رسان های فارسی و یا مسدود شدن آنها نشد. این دفعه فیروزآبادی با بیان این كه به دلایل زیادی امروز شاهدیم كه پیام رسان های داخلی نتوانسته اند به خوبی عمل كنند، گفت: بحثی عنوان شد كه نسخه های فارسی تلگرام به صورت موقت فعالیت كنند، برای اینكه كوچ سه میلیون كاربر از تلگرام به پیام رسان های داخلی امكانات وسیعی می خواست بنا بر این برای دوران گذار تا شهریور فرصت داریم كه نسخه های فارسی كه خاصیت های بیش تری داشتند و از لحاظ نرم افزاری و سخت افزاری مناسب بودند، فعالیت كنند.

مهلتی دیگر؛ اختتام آذر

وی با اشاره به هاتگرام و طلاگرام بعنوان نسخه های فارسی تلگرام كه اجازه فعالیت دارند، اظهار نمود: به سبب شرایط تحریم و استدلال هایی كه نسخه های فارسی مطرح نمودند، مهلت آنها را تا اختتام آذرماه تمدید كرده و امیدواریم تا آن زمان بتوانند مستقل از شبكه فعالیت كنند. بر اساس گزارش ها این پیام رسان ها ادعا دارند به صورت آزمایشگاهی استقلالشان عملی شده اما شاید در پیاده سازی نیاز به سرور، دیتاسنتر و امكانات خاص باشد كه در حال تهیه آن هستیم.

دبیر مركز ملی فضای مجازی حتی در پاسخ به این سوال كه اگر استقلال این پیام رسان های داخلی صورت نگیرد، چه می شود؟ اشاره كرد: در آن صورت درباره فعالیت های آنها تصمیم گیری میگردد. البته این تصمیم گیری، قضایی است و برعهده مركز ملی فضای مجازی نیست. البته در تصمیم گیری ها تابحال نظر مركز را خواسته اند.

در نهایت با وجود تمام شدن مهلت مجددی كه به نسخه های فارسی تلگرام داده شده بود، هم چنان از طرف مسئولان اظهار نظر رسمی نشده است. درواقع به نظر می آید بخشی از كاربران از همان ابتدای فیلتر تلگرام به پیام رسان های داخلی كوچ كردند، برخی نسخه های فارسی تلگرام را با وجود برخی محدودیت ها پذیرفتند وكاربرانی كه اصرار به استفاده از تلگرام داشتند، همچنان با استفاده از فیلترشكن از نسخه ی اصلی این پیام رسان استفاده می نمایند. اما این كه چرا هم چنان از استقلال نسخه های فارسی صحبت میگردد و در عین حال مسئولان با وجود مهلت های چندباره ای كه می دهند، در این خصوص اظهار نظر نمی كنند هم معین نمی باشد.




1397/10/14
14:51:56
5.0 / 5
4800
تگهای خبر: اپل , اپلیكیشن , اینترنت , دیتا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
ابزار اپل - iosTools.ir
iostools.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ابزار اپل محفوظ است

ابزار اپل

معرفی و فروش نرم افزارهای IOS