قابل توجه خریداران گوشی

فاكتور رسمی بگیرید تا بتوانید شكایت كنید

فاكتور رسمی بگیرید تا بتوانید شكایت كنید ابزار اپل: با بیان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص جبران زیان افرادی كه با گران فروشی رو به رو شده اند، فروشندگان و خریداران از این پس باید نسبت به فاكتورهای رسمی حساس باشند تا بتوانند با استناد به این فاكتورها مشكلات مربوطه را پیگیری كنند.


به گزارش ابزار اپل به نقل از ایسنا، اتحادیه فناوران كامپیوتر اعلام نموده است واردكنندگانی كه ارز دولتی دریافت كرده اند، موظفند كالای خویش را با نرخ ارز دولتی محاسبه كنند. با عنایت به اینكه قیمت كالا مشخص است، واردكنندگان باید هزینه های حمل، گمرك، سود قانونی و در صورت كالای سرمایه ای بودن، هزینه خدمات بعد از فروش و هزینه های بانكی را به قیمت كالا اضافه كرده و آن را را حتما به صورت فاكتور رسمی به مصرف كننده یا واحدهای عرضه كننده عرضه كنند.

طبق اعلام این اتحادیه، همینطور هر واردكننده ای كه ارز دریافت كرده، به هیچ عنوان غیر از فاكتور رسمی با هیچ مدرك دیگری نمی تواند كالا بفروشد و فاكتور معمولی قابل قبول نیست. در ضمن در واحدهای صنفی كه كالای خویش را از این واردكنندگان تامین می كنند و به مصرف كننده می فروشند، در صورت بررسی قیمت ها توسط مراجع ذی صلاح و محرز شدن گران فروشی، تنها فاكتور رسمی واردكننده ملاك عمل قرار می گیرد.

با توجه به اینكه فروش كالا بدون فاكتور رسمی مغایر قانون است، ازاین رو به عرضه كنندگان كالا در واحدهای صنفی تاكید شده از واردكننده بدون دریافت فاكتور رسمی كالا خریداری نكنند تا با مشكلات بررسی واردات كالا با ارز دولتی مواجهه نشوند؛ زیرا اتحادیه فناوران از واردكنندگان و فروشندگان در صورت نداشتن فاكتور رسمی هیچ گونه حمایتی نخواهد كرد. واحدهای صنفی هم در صورت خرید كالا از واردكنندگان و امتناع واردكننده از صدور فاكتور رسمی حتما باید اتحادیه را در جریان گذاشته تا تمامی مسئولیت ها از واحدهای صنفی كوچك برداشته شود.

در این باره محمدمهدی میرمهدی - رئیس اتحادیه فناوران كامپیوتر تهران - با تاكید بر ضرورت عرضه فاكتور رسمی توسط فروشندگان، به ایسنا اظهار داشت: فاكتور باید رسمی باشد، اسم، آدرس دقیق و شماره تلفن و كد اقتصادی فروشنده باید در فاكتور درج شود. همینطور تمام مشخصات و حتی كد ملی، آدرس و تلفن خریدار باید در این فاكتور ثبت گردد كه اگر مسوولی خواست با خریدار تماس بگیرد، بتواند این كار را انجام دهد و امكان فاكتورسازی با كد ملی هم وجود نداشته باشد.

وی با اشاره به اینكه فاكتورهای دست نویس و هرگونه فاكتور معمولی كه قابل ردیابی نباشد به هیچ عنوان قابل استناد نیست، اضافه كرد: فاكتورهایی هستند كه در بازار چاپ می شوند و می توان آن ها را از همه جا همچون در تمام فروشگاه های لوازم التحریرفروشی پیدا كرد. برخی حتی مهر جعلی درست كرده و پایین فاكتور می زنند؛ اما این فاكتور هیچ ارزشی از لحاظ رسیدگی برای هیچ نهادی ندارد. فاكتور رسمی به هیچ عنوان فاكتور چاپی آماده شده نیست. یعنی باید توسط پرینتر همان فروشگاه پرینت شده و مشخصات خریدار و كارت گارانتی در آن ثبت گردد و به جز امضای فروشنده و خریدار و مهر شركت یا فروشگاه، تمام مشخصات پرینتری باشند.

در هر حال طبق اعلام محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - افرادی كه تصور می كنند در خرید گوشی به آن ها گران فروشی شده است، علاوه بر مشاهده لیست واردكنندگان با ارز دولتی می توانند از طریق سامانه *۷۷۷۷# شماره سریال تلفن همراه را وارد كرده و درباره تامین گوشی تلفن همراه با استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی اطمینان حاصل كنند. بدین ترتیب افرادی كه زیان دیده اند می توانند با استفاده از تعزیرات زیان خویش را جبران كنند و برای خریدهای آتی هم از نحوه واردات گوشی آگاه شوند.

سازمان تعزیرات حكومتی و سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان هم اعلام نموده اند در صورتیكه محرز شود كه گرانفروشی تحت هر عنوانی محقق شده و طبق قاعده ای كه قانون مشخص كرده اگر كالایی بالاتر از قیمت واقعی فروخته شود، وظیفه رسیدگی به آن و محكومیت فرد یا مجموعه ای كه مبادرت به گرانفروشی كرده است را بر عهده دارد.




1397/04/16
14:00:15
5.0 / 5
5342
تگهای خبر: ارتباطات , تلفن , كامپیوتر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
ابزار اپل - iosTools.ir
iostools.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ابزار اپل محفوظ است

ابزار اپل

معرفی و فروش نرم افزارهای IOS