مقرر است فیلترینگ به روشی جدید اجرایی شود؟

مقرر است فیلترینگ به روشی جدید اجرایی شود؟ به گزارش ابزار اپل، روز گذشته پلیس فتا از سامانه فارز رونمایی نمود و پیشنهاد اجبار نصب آن بر روی تمام تلفن های همراه را به شورایعالی فضای مجازی فرستاد؛ سامانه ای که با نصب بر روی تلفن های همراه و بررسی تمام اپلیکیشن ها مبادرت به حذف بدافزارها می کند!


نگارعلی_ روز گذشته پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فراجا (فتا)، در امتداد پویش همگانی ارگان های دولتی برای عرضه محصولی تازه در فضای مجازی، سامانه فارز (آنتی ویروس ایرانی) را رونمایی کرد؛ سامانه ای که حتی پیشنهاد استفاده الزامی آن در تمام تلفن های همراه سطح کشور به شورای عالی فضای مجازی داده شده است.
در توضیحات معرفی این سامانه آورده شده است که می تواند هر اپلیکیشنی در موبایل را مورد بررسی قرار دهد و در مورد مخرب بودن و یا نبودن آن اپلیکیشن تصمیم گیری کند؛ به عبارتی این سامانه بر روی تلفن های همراه مانند فیلتری عمل خواهد نمود که در مورد وجود و یا عدم وجود یک اپلیکیشن در تلفن همراه کاربران تصمیم خواهد گرفت.
هنوز مشخص نیست که بدافزار از نظر سامانه فارز چه تعریفی دارد؛ «باید این پرسش را بیان کرد که آیا این سامانه مقرر است در امتداد طرح فیلترینگ عمل کند»؛ سامانه ای که در فاز اجرایی نمونه موفق خارجی نداشته است و اجبار نصب آن بر روی تمام تلفن های همراه در کشور با اما و اگرهای زیادی همراه می باشد.
پایه های اعتماد عمومی را کرم خورده است بعنوان مثال در وضعیتی که بنابر آمارهای رسمی یک دهم تلفن های همراه بازار را انواع قاچاق آنها می سازند و نظارتی بر روی آنها نیست، چگونه می خواهد نصب یک سامانه بر روی آنها الزامی شود و حتی برای نصب این سامانه بر روی تمام تلفن های همراهی که در فروشگاه ها قرار دارد و از مبادی رسمی وارد کشور شده است باید نیروی انسانی عظیمی را به خط کرد تا این کار به سر انجام برسد.


بسیج شدن مردم به صورت خودخواسته برای نصب این سامانه هم غیرعملی به نظر می رسد؛ سابقه استفاده از پلت فرم های ایرانی و استقبال از آنها حاکی از آنست که اعتماد عمومی در فضای فعلی وجود ندارد. جلب اعتماد عمومی اینروزها و در فضایی که سرعت انتقال اطلاعات به صورت بی سابقه ای بالا است، یکی از اصلی ترین دغدغه های هر دولتی است که بر سر کار است و از اهمیت بسزایی برخوردارست. از آنجائیکه کشور، با فقدان شفاف سازی اطلاعات مواجه می باشد و خلاء منابع موثق در کشور مشهود است؛ شفافیت به حاشیه کشیده است، شفافیتی که پایه های اعتماد عمومی بر بستر آن ایجاد می شود.
از سوی دیگر فقدان قانون نوشته ای چه از سوی پلیس فتا و چه از سوی شورای عالی مجازی برای رسیدگی به فضای مجازی منجر به نگرانی کاربران شده است؛ نگرانی در خصوص این که چه سرنوشتی در انتظار داده هایی است که آنها در این فضا رد و بدل می کنند.
فارز؛ تجربه باردیگر یک شکست؟ شکست طرح فیلترینگ چه برای مردمی که هزینه خرید فیلترشکن به سبد هزینه ای آنها اضافه شده است و چه برای نمایندگان مجلسی که از وزیر ارتباطات می خواهند خود بازار خرید و فروش فیلترشکن ها را در دست بگیرد؛ مشهود است.
آمارهایی که از جانب درگاه های آماری عرضه می شود، حاکی از آنست که طرح فیلترینگ نتوانسته است آنگونه که باید، حضور کاربران ایرانی در پلت فرم های فیلتر شده را کمرنگ کند و تنها سبب ایجاد بازار سیاهی برای خرید و فروش فیلترشکن ها شده است؛ در بین آمار و ارقامی که یکتانت منتشر نموده بود، سهم ۸۰ درصدی کاربرانی که در گروههای سنی مختلف برای ورود به رسانه های اجتماعی و پیام رسان ها از فیلترشکن استفاده می نمایند، به چشم می خورد. استفاده افسارگسیخته از فیلترشکن ها سبب شده است که بازار خرید و فروش فیلترشکن ها در سال ۱۴۰۱ به یک بازار ۲۵ تا ۳۰ هزار میلیارد تومانی تبدیل گردد.
با خالی شدن جیب مردم و پرپول شدن جیب دلالان فیلترشکن ها و در امتداد شکست طرح فیلترینگ حال امروز از سامانه ای رونمایی می شود که این پرسش را در ذهن کاربر به وجود می آورد که «آیا مقرر است فیلترینگ به روشی جدید و اینبار در تلفن های همراه مردم صورت گیرد»؛ سامانه ای که به نظر نمی رسد بتواند در فضای امروز جامعه موفقیتی را کسب کند.
۲۲۷۲۲۷



منبع:

1402/09/25
15:00:43
5.0 / 5
335
تگهای خبر: اپل , اپلیكیشن , ارتباطات , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
ابزار اپل - iosTools.ir
iostools.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ابزار اپل محفوظ است

ابزار اپل

معرفی و فروش نرم افزارهای IOS